Monday, December 27, 2010

3-0...

Penah tengak orang menerap dalam muzium???

Lokasi : Muzium Mahathir, Langkawi...

Friday, December 24, 2010

...


Kata Profesor...

"I personally don’t know who will win the league. I have managed 1,600 games so if Nani knows he must be 1,600 times more intelligent than I am."

Har...Har...Har...

Tuesday, December 21, 2010

DIK...ADIK TULIS BLOG EH???

Usaha seni di tepi pantai...

Ni gambaq lama...

2008...

Di Telok Batik...

Besama kawan3 sematrik...


Ada kaki si panjang...


Ada lagi kaki si panjang...


Aku bwat ni atas pmintaan sahabat...

Sahabat didahulukan, pendapatan diutamakan...




Tajuk dari blog syatek...

Saturday, December 18, 2010

Friday, December 17, 2010

HAR...HAR...HAR...



Gambar diambil oleh adik aku ketika menunggu keputusan UPSR...

Dia juga punya semangat humor yang tinggi...

Mungkin mengambil semangat daripada usaha kucing itu...

Tuesday, December 14, 2010

KAN MELANGKAH KAKI DENGAN PASTI...

cis!!!

Dengan budak pn xbleh nk score 4 gol ke???

Wednesday, December 1, 2010

YEAH!!!

Cara nak jimat minyak...

Mula2, sebelom nak p keja...

Isi minyak penoh...

Pas tu, p keja jalan kaki...

Komferm, 3minggu tahan...

Tuesday, November 30, 2010

TAKE ME HOME, COUNTRY ROADS - JOHN DENVER

Lama dahulu, aku layan cerita2 Studio Ghibli...

(gambar edit tahap jahanam)

Dan salah 1 movie yg aku tgk, Whisper of the Heart...

Tapi aku bkn nk cerit pasal movie 2...

Cuma nk letak theme song cerita 2...




Ini versi violin...




Ini versi asal...




Lirik di sini & sini...

lagi 1, aku benci blog yg bkak2 terus kuar bunyi lagu...

Ni klu korg nk dengaq korg tkan play...




















Sunday, November 28, 2010

CELAKA!!!

Kalau sembelih, bwat makan aku xmarah...

Kalau masak tp makan x habes pn xpa...

Simpan sampai basi pn xpa...

Xabes bagi kucing makan pn xpa...

Celaka!!!

Celaka!!!

Celaka!!!

Friday, November 12, 2010

KEPALKAN TINJU MU KE AWAN...

Perkara yang pertama anda buwat selepas bangun drpd tido...

Aku: Tido kembali...

Saturday, October 30, 2010

KITTUN-KITTUN CINTA...

Cerita yang x berapa lama dahulu...

Dicerita kan kembali...

Aku telah terhantar 1 mesej kosong kepada seseorang (bukan aku)...

Aku: "(mesej kosong)"

Bukan aku: "knp ni???"

Aku: "tertekan..."

Bukan Aku: "maaf klu sy bwat awk tetekan..."

Aku: "bukan2, sy tetekan butang send td..."

Wednesday, October 27, 2010

MENCONTENG ARANG KE MUKA SENDIRI...





Aku pnah bgraffiti...

Dulu...

Aku pnah kurus...

Dulu...

Friday, October 22, 2010

Tuesday, October 12, 2010

HUTANG EMAS BOLEH DIBAYAR...

Mari membeli belah...

Ni link2 kedai buku online...

Nanti2 kedai laen pulak menyusul...

Untuk buku buku arus perdana...

Boleh melawat di sini: kedai-buku.com...


Di PTS ada potongan 15% skang ni...

Untuk buku buku e-sastera...

Boleh ke kedai e-sastera...


Sol-jah ini ada lah golongan manusia urban...

Untuk buku buku yang rare...

Boleh ke Kedai hitam putih...

Ada jual baju n cd/vcd/dvd jugak...

Sama mcm Distro Buku...

Dunia di hujung jari...

Yeah...

Sekian...

PEMBERITAHUAN...

Liwat sini...

Wednesday, October 6, 2010

GAMBAR MINGGU INI...


Di Sekolah Convent

2nd roll yang aku telah cuci...

Yeah...


Yang laen akan mnyusul...

Thursday, September 9, 2010

PEMBERITAHUAN...

Esok dah x pyah puasa...

Jangan bagi tau kawan-kawan yang laen...






Tuesday, September 7, 2010

Thursday, September 2, 2010

Wednesday, September 1, 2010

SEDANGKAN LIDAH LAGI TERGIGIT...

Untuk Fantasi League...

Budak2 UO...

Nak pin kod tanya kat Abe La Donde...

Sunday, August 29, 2010

DARI JEMAPOH KE MANCHESTEE...






Duit raya untuk dikumpul...

Dapatkannya selagi stok maseh ada...

Wednesday, August 25, 2010

INI BETOL-BETOL LAWAK...

Har...Har...Har...

Nikmatilah...










Sumber...

Ayah Yang Pelupa...

Har...Har...Har...

Sunday, August 22, 2010

MENDIDIK JIWA, MENYEMAI TAQWA...

bila kau melihat hidangan di atas meja
sebelum kau baca bismillah
layarkan perahu ingatan
kepada kaum tani yang membongkok menanam padi dan gandum
layarkan perahu ingatan
kepada kaum nelayan di samudera yang maha luas
layarkan perahu ingatan
kepada buruh dan tani yang memboleh kan hidangan itu terletak di meja

Sedikit sajak drpd TT...

Mari beramal di sini...

Salam~~~

Saturday, August 21, 2010

BULAN RAMADHAN, BULAN MULIA...

Kenapa aku boleh tido sehari 10 jam???

Kenapa aku boleh mengadap laptop sehari 10 jam???

Kenapa aku tak boleh buwat keja sehari 10 jam???

Kenapa aku tak boleh kemas bilik sehari 10 jam???

Monday, August 9, 2010

MENGAPA DIRINDU...


~~~Dalam Kenangan~~~

~~~Salamah~~~

19 Julai 2010 - 3 Ogos 2010

Aku x sempat nk stori...

Saturday, July 24, 2010

HAR...HAR...HAR...

Ada cerita...

Nanti aku cerita...

Sunday, June 6, 2010

PERGH...

Ke KL...

Esok ke Bunai...

Tata~~~

Thursday, June 3, 2010

GAMBAR MINGGU INI...



Gambar ada dalam film 2...

Dana...

Dana...

Dana...

AKU LAPAR...

Jangan terlalu mengharap...

Jangan lupa berterima kaseh...

Tuesday, June 1, 2010

MAKAN-MAKAN CARI JALAN...


Seliper dah belubang...

Cam no nak p Bunai???

Friday, May 28, 2010

JUMAAT ADALAH PENGHULU SEGALA HARI...

Orang yang sombong...

Orang yang menolak kebenaran...

Thursday, May 27, 2010

...

Jangan lupa untuk bernafas...

MARI BERPOLIGAMI...

Bila x da benda nak d bwat d rumah...
Semua benda x bfaedah aku buwat...
Untuk minggu ini...
Mari bepoligami...

Blajar di yutiub...
Renung-renungkan dan salamat beramal...

BUKU MINGGU INI...

Memoir Seorang Guru

Hasil daripada Azizi Abdullah...

Cover depan

Cover belakang

Siap ada kata2 semangat lagi kt dalam...
Ni buku akak aku...
Kawan dia bg kot...
Sempena ari guru yang dah lama berlalu...
Aku review novel ni...
Aku malas nak tulis panjang2...
Korg bleh baca ulasan di sini dan sini...
Boleh beli di blog Azizi Abdullah 2 terus...
Salam~~~


Tuesday, May 25, 2010

BERTIGA LEBIH BAIK...

Arnab dengan rumah baru nya...
Beliau juga punya kawan baru...
Ini kawan baru Arnab...
Mak aku yang beli...
Tanda menyokong pejuangan aku...
Ini lagi sekor...
Anak murid mak aku bagi...
Kaler yang sgt ganaz...
Di sini la dorg lepak2...