Friday, May 28, 2010

JUMAAT ADALAH PENGHULU SEGALA HARI...

Orang yang sombong...

Orang yang menolak kebenaran...

Thursday, May 27, 2010

...

Jangan lupa untuk bernafas...

MARI BERPOLIGAMI...

Bila x da benda nak d bwat d rumah...
Semua benda x bfaedah aku buwat...
Untuk minggu ini...
Mari bepoligami...

Blajar di yutiub...
Renung-renungkan dan salamat beramal...

BUKU MINGGU INI...

Memoir Seorang Guru

Hasil daripada Azizi Abdullah...

Cover depan

Cover belakang

Siap ada kata2 semangat lagi kt dalam...
Ni buku akak aku...
Kawan dia bg kot...
Sempena ari guru yang dah lama berlalu...
Aku review novel ni...
Aku malas nak tulis panjang2...
Korg bleh baca ulasan di sini dan sini...
Boleh beli di blog Azizi Abdullah 2 terus...
Salam~~~


Tuesday, May 25, 2010

BERTIGA LEBIH BAIK...

Arnab dengan rumah baru nya...
Beliau juga punya kawan baru...
Ini kawan baru Arnab...
Mak aku yang beli...
Tanda menyokong pejuangan aku...
Ini lagi sekor...
Anak murid mak aku bagi...
Kaler yang sgt ganaz...
Di sini la dorg lepak2...

BENGAWAN SOLO...


Versi original...

Versi Hety Koes Endang...

Saloma & P.Ramlee pn pnah nyanyi kn lagu ni...

Versi yg paling aku minat...
Ska crazy...
Oleh GSC, wktu anugerah planet...
Medley dengan Singapura Waktu Malam, Kuala Lumpur, & Senyuman Ragamu...
Lirik...
Bengawan Solo - Gesang Martohartono


Bengawan Solo, riwayat mu ini

Sedari dulu, jadi perhatian insani

Musim kemarau, tak berapa airmu

Di musim hujan air meluap sampai jauh


Chorus:

Mata airmu dari Solo,

Terkurung gunung seribu

Air mengalir sampai jauh

Akhirnya kelaut


Itu perahu, riwayatnya dulu

Kaum pedagang selalu

Naik itu perahu
Yeah...

---TEKA-TAIK-TEKI---

Apa beza pau kaya dengan pa wau kap ya???

KahKahKah...

Monday, May 24, 2010

16 MEI 2010, AHAD...

Bukit Larut...

Di Daerah Larut Matang & Selama, Perak...

Pendakian yang memenatkan...

Di garis permulaan...

Permandangan dalam perjalanan dan di atas...
Boleh nampak bandar Tepeng...


Ini di atas...
Ada kafe, ada kolam ikan, logo 1Malaysia pn ada...
Har...Har...Har...
Kesan2 selepas memanjat...

Aku kena serangan pacat...

Ini bukti...

Sampai rumah baru aku perasan bodarah2 seluaq aku...

15 MEI 2010, SABTU...

Ban pecah...

Di Tanjong Piandang...

Berhampiran dengan k.kurau, Bagan Serai, dan Parit Buntaq...

Memang tempat untuk merendek...

Ada sedikit gambar...

P sini selepas melantak di rumah cikgu...
Waktu senja...
Boleh tengok matahari terbenam...
Tempat ni pada zaman dolu2 adalah ban (tali ayaq)...
Pas 2 pecah, jd laut...
Sebab 2 pgil Ban Pecah...
Cerita rekaan ja ni, bimbingan daripada ibu bapa diperlukan...
Yeah...

Thursday, May 20, 2010

Wednesday, May 19, 2010

CATUS...

Ada kucing baru beranak d rumah aku...

Tapi mak dia x reti jaga anak...
Anak dia masok longkang pn xtau apa nak bwat...
Naseb baik ada aku yang penyayang...

Tuesday, May 18, 2010

LAGU LOGHAT PEGHOK - PAK UDE


Download di sini...
Sini pun boleh...
Lirik...
Teman oghang Peghok...
Yeah...
Credit 2 Lisnafna...

Monday, May 17, 2010

DOK RUMAH...

Aku x banyak ngadap laptop bila d rumah...

Macam2 benda aku nak buwat...

Tapi bnyak x jadi...

Har...Har...Har...

Waktu aku tgk gambar2 troopers ri 2...

Ada benda yg mnarek...

Macam2 dalam 2...

Ni ada pcubaan aku yang pertama...

Sebelum didirikan


Setelah berdiri

Sisa-sisa

Sudah jatuh ditimpa tangga
Renung-renungkan...
Dan salamat beramal...